CORTINA AR
20220912 On track Kruitbosch Mobility Days 2022-5430

Hoe presenteren we een concept bike?

De Cortina New Horizon is een concept bike ontwikkeld door de designers van Cortina. Een fiets die niet direct in productie genomen zal worden, maar die wel een beeld geeft van de beeldtaal van het merk Cortina. Uit het ontwerp zullen verschillende designelementen hun weg naar de nieuwste Cortina modellen gaan vinden. 

Daarom kwam de vraag: "Hoe presenteren wij zo'n concept bike dan op ons event?" samen met Studio View gaven wij hier antwoord op.


De aanpak met AR

Hiervoor hebben wij gekozen voor een Augmented Reality ervaring. Met deze ervaring kunnen wij de bezoeker het gevoel laten geven dat zij het product daadwerkelijk zien en voor even realiteit is.

Omdat elk onderdeel van de fiets unieke eigenschappen heeft, hebben wij ervoor gekozen om elk onderdeel los uit te lichten. Door het scannen van een QR code wordt er een webapp gelanceerd waardoor de gebruiker het gescande onderdeel in 3D kan bekijken.

image project-afbeelding case work Cortina AR png VisualChefs 20220912 On track Kruitbosch Mobility Days 2022-5457
image project-afbeelding case work Cortina AR png VisualChefs 20220912 On track Kruitbosch Mobility Days 2022-5434
image project-afbeelding case work Cortina AR png VisualChefs 20220912 On track Kruitbosch Mobility Days 2022-5430
image project-afbeelding case work Cortina AR png VisualChefs

De creatieve productiekracht van Visualchefs helpt ons om de verhalen van onze klanten om te zetten in sterke animaties. Door de goede samenwerking zijn ze voor ons een onmisbare partner geworden bij het creëren van waardevolle content!

Mark - Studio View

Het 'WOW' gevoel creëren

De bezoekers hebben een interactie met de concept bike gehad, zij hebben kunnen zien en ervaren hoe de fiets van de toekomst eruit ziet. Zonder dat deze fiets daadwerkelijk geproduceerd hoeft te worden.

Een oplossing wat je niet alleen heel erg flexibel maakt, maar de bezoekers ook een 'WOW' gevoel laat ervaren.

De bezoeker iets nieuws laten ervaren, een futuristische ervaring geven en je eigen idee voor even werkelijkheid maken. Dat wilt toch iedereen?


Ervaar het nu zelf

Whitelabel

next project